Datum publikace: 31.3.2023

Qigong a Genové klíče Genový klíč 27 v harmonii s Qigongem měsíců duben a květen

Genový klíč 27 v harmonii s Qigongem měsíců duben a květen.

K čemu je qigong? K čemu je to dobré? Tyto a mnoho další otázek nám kladete na našich seminářích a společných cvičeních. 

Položme si otázku z jiného úhlu pohledu.  Co od nás Qigong, Taiji , wushu požaduje?   

Fyzická cvičení „ pouze“ zdokonalí naše těla, ale je třeba se věnovat dalším aspektům vnitřní kultivace. Pravidelnému  a dostatečnému spánku. Orgánové hodiny nás jednoznačně vedou k tomu, abychom včas uléhali a rovněž časně vstávali. A také, abychom tento rytmus vytrvale dodržovali. Dalším důležitým aspektem je strava, jídlo, potrava. Je důležité kdy a co jíme a také jak „živá“ naše strava je. V neposlední řadě se zapojuje a proměňuje v rámci Qigongu náš charakter, osobnost. Jestliže přijímáme myšlenku, že se proměňuje naše tělo, je snadné připustit, že se zapojuje a proměňujeme ve svém nitru, kultivujeme se. 

Umění Qigongu tedy zahrnuje náš komplexní rozvoj.

Základem dobrého zdraví dle tradiční čínské medicíny je rovnováha mezi energiemi jin a jang. Každý měsíc v roce má přiřazený orgán či tkáň, jež jsou v daném měsíci citlivější.

Právě nyní končí nadvláda dřeva, období zvýšené péče o játra. Nadchází období ohně, tedy období péče o srdce.

V rámci duchovní praxe se budeme zabývat Genovým klíčem 27, který k tomuto období náleží. GK 27  je vyjádřením základního planetárního zákona: „Dávat znamená přijímat.“ V nízkých energetických frekvencích stínu jej vyjadřuje sobectví, v energii daru altruismus a v siddhi nezištnost. Základním stavebním kamenem učení Genových klíčů je kniha I- ťing a jeho 27mý hexagram nesoucí označení potrava. 

Qigong a Genové klíče Genový klíč 27 v harmonii s Qigongem měsíců duben a květen